Zorg & Daad

Zorg en Daad

Menu

Kerwaarden

Kernwaarden

Bij Zorg en Daad staan onze kernwaarden centraal in alles wat we doen. We geloven in de kracht van Respect, Empowerment en Innovatie om hoogwaardige zorg te bieden en een positieve impact te maken in de levens van onze cliënten.

Respect: Wij behandelen iedereen met waardigheid en begrip. Door een respectvolle benadering te hanteren, creëren we een omgeving waar iedereen zich gewaardeerd en gehoord voelt.

Empowerment: We streven ernaar om onze cliënten te ondersteunen en te versterken, zodat zij de regie over hun eigen leven kunnen behouden. Door hen de tools en middelen te bieden, helpen we hen om hun volledige potentieel te bereiken.

Innovatie: We omarmen nieuwe ideeën en technologieën om onze zorg voortdurend te verbeteren. Door innovatief te zijn, kunnen we efficiëntere en effectievere oplossingen bieden die aansluiten bij de veranderende behoeften van onze cliënten.

 1. Clientgericht: De belangen en het welzijn de jeugdigen staan centraal in alles wat de organisatie doet.
 2. Kwaliteit: Streven naar hoogwaardige zorg en dienstverlening om de beste resultaten voor jeugdigen te bereiken.
 3. Veiligheid: Zorgen voor een veilige omgeving, zowel fysiek als emotioneel, waarin jeugdigen kunnen groeien en zich ontwikkelen.
 4. Samenwerking: Werken samen met gezinnen, andere zorgverleners, scholen en gemeenschappen om holistische ondersteuning te bieden.
 5. Respect: Het tonen van respect voor de culturele diversiteit, waarden en overtuigingen van de jeugdigen.
 6. Empowerment: Het ondersteunen van jeugdigen om zelfredzaam te worden en controle over hun eigen leven te krijgen.
 7. Integriteit: Handelen met eerlijkheid en ethiek in alle interacties en besluitvorming.
 8. Continu leren en verbeteren: Bereid zijn om voortdurend te leren en de zorgdiensten te verbeteren op basis van feedback en evaluatie.
 9. Toegankelijkheid: Streven naar toegankelijke zorgdiensten voor alle jeugdigen, ongeacht de hulpvraag.
 10. Innovatie: Het zoeken naar nieuwe benaderingen en methoden om de jeugdzorg te verbeteren en betere resultaten te bereiken.
 11. Intercultureel: het vermogen om effectief te communiceren en samen te werken met mensen uit verschillende culturen.